Лого на дайкин за програмата Home comfort expert

Полезна информация

Ще ми излезе ли скъпо евтиния климатик?

След като сме избрали какъв модел климатик желаем да закупим, обикновено започваме да търсим къде можем да го намерим на най-добрата цена. За да си направим сметка точно колко пари ще ни излезе избраният модел  трябва да обърнем внимание на няколко неща, освен обявената цена. Имайте в предвид, че ниската цена на определен модел климатик винаги е за сметка на нещо друго. Ето няколко съвета за какво да внимаваме когато купуваме климатик, който привидно е на супер ниска цена:

  1. Посочената цена включва ли ДДС.
  2. Обявената цена дали включва монтаж или сами трябва да изчислите колко ще е цената с монтажа (много от сайтовете, които предлагат климатици само ги продават и изобщо не предлагат монтаж, това означава, че ако закупите климатик от такъв електронен магазин може да се окаже, че няма да получите гаранция за уреда.) 
  3. Друго много важно нещо, на което трябва да обърнете внимание е цените на допълнителните дейности над стандартния монтаж (антивибрационни тампони, допълнителен тръбен път, PVC канал, цена за качване на уреда по стълбите до вашия етаж ако нямате асансьор и въобще всичко допълнително, което  би могло да има при вашия монтаж.

    Прочети още...

   Защо се купува въздухопречиствател?

 Замърсеният въздух на София е основен проблем от пренаселването на столицата. Все по-натовареният трафик, отоплението с твърди и течни горива, както и замърсените пътни настилки водят до повишени нива на фини прахови частици и азотни окиси. Дори в най-чистите райони на София, като Бистрица, Симеоново и Драгалевци, през зимата мръсният въздух в пъти  превишава нормата, поради отоплението на повечето домакинства на твърди и течни горива.

въздухопречиствател Daikin MC70LVM

Прочети още...

Какво трябва да знаем при избора на климатик за отопление

Когато избираме климатик за отопление първият въпрос, на който трябва да си отговорим е при какви външни температури очакваме да работи. Важно е да не забравяме, че

замръзнал климатикне всички климатици могат да отопляват при много ниски температури и същевременно да спестяват от сметките ни за електричество. В характеристиките на продукта има информация за температурния диапазон, в който климатика е проектиран да работи ефективно, както в режим на отопление, така и в режим на охлаждане.Повечето климатици работят в режим на отопление в диапазон от -15° до +24°, но има и такива, които са ефективни при температури не по-ниски от -5°. Когато закупим климатик проектиран да работи при минимална външна температура -10°, а навън е -20°, тогава

Прочети още...

   Какво представлява "хиперинверторния" климатик?

Това е маркетинговото название на климатиците оптимизирани за отопление, които отопляват при - 25°C/- 30°C външна температура. Тези климатици са с по-голям топлообменник на външното тяло, като вътрешните тела са идентични с тези, които отопляват до - 15°C. Например моделите DELUXE и  ZUBADAN DELUXE на MITSUBISHI ELECTRIC се различават единствено по това, че външното тяло на ZUBADAN DELUXE, който е оптимизиран за отопление е с по-голям топлообменник, вътрешните тела и при двата модела са идентични. Климатиците оптимизирани за отопление са проектирани за региони с много студен климат, затова преди да закупите такъв климатик помислете имате ли наистина нужда от него.

климатик Mitsubishi electric

Прочети още...

Продуктовата гама SKY AIR на DAIKIN - първокласно решение за пълен комфорт - ЧАСТ 2

Продължение на темата за продуктовата гама от серията Sky air на Daikin

Друг уникален продукт от гамата Sky air е напълно плоската касета, която е забележителна комбинация от култов дизайн и инженерно съвършенство. Напълно плоската касета се интегрира изцяло в стандартен европейски таванен панел, позволяващ монтаж на осветителни тела, високоговорители и противопожарни водоразпръсквачи в прилежащите таванни плочи. Тези тела са идеални за отопление или охлаждане на по-малки зони, като стаи за делови плоска касета дайкинсрещи, заедно с касетите с кръгъл поток.

Прочети още...

лого home comfort expert

КАКВО ОЗНАЧАВА HOME COMFORT EXPERT

Когато купувате климатична техника с марка Daikin търсете логото на Home Comfort Expert. Daikin гарантира, че избирайки техните специално подбрани експерти ще получите:

1.      Най-добрата консултация за продуктите и техните характеристики

2.      Професионален монтаж и поддръжка на продуктите, съгласно изискванията на Daikin

3.      Най-доброто гаранционно и извънгаранционно обслужване

4.      Най-добрите оферти и цени, които други представители на Daikin  не могат да предложат.

Прочети още...

Заслужава ли си  инвестицията в рециклиран климатик (климатик втора употреба)?

„ Рециклирането“ всъщност означава измиване на вътрешното и външното тяло на климатика и евентуално отстраняване на дефектирали части при тестването на машината. Фирмите, които ги предлагат ни убеждават, че японските рециклирани климатици по нищо не отстъпват на новите и дори са по – добри: много икономични, безшумни, евтини и здрави. Така ли е в действителност?

Японските климатици са били качествени като нови, но това са машини и като такива имат ресурс, от който не е ясно колко е консумиран. Когато климатикът е използван 5 – 6 години, а понякога и повече, след което е демонтиран и е залежавал по складовете още няколко години докато се продаде, той вече не може да работи по начина по който е работил когато е бил нов.рециклиран климатик

Прочети още...

Как бързо и лесно да почистим сами климатика?

 Много собственици на климатици предпочитат сами да почистят своя климатик, вместо да използват услугите на фирма. В настоящата статия ще разберем как точно трябва да протече тази дейност. 

    Ползватепочистване филтрите на климатиклите на климатици знаят, че въздушните филтри, които събират прахта и предпазват от замърсяване топлообменника на вътрешното тяло трябва да се почистват редовно като се измиват с хладка вода. Хубаво е филтрите да се чистят всяка седмица или поне веднъж на две седмици. Въпреки редовното измиване  на въздушните филтри с течение на времето прах и мръсотия се натрупва и върху топлообменника на климатика, като това води до лоша миризма и повишаване на консумираната електроенергия от машината.

Прочети още...

Какво представлява R-22 и защо е забранен за употреба в Европа?

фреон R-22

R-22 е хидрохлорофлуорокарбон (HCFC) , който се използваше широко в старите климатици. При освобождаване на R-22 във въздуха, ултравиолетовите лъчи на слънцето предизвикват неговото разграждане и хлорът се освобождава в атмосферата. Хлорът взаимодейства с озона, като го унищожава. Поради разрушаване на озоновия слой, вредните ултравиолетови лъчи достигат до повърхносста на земята, като предизвикват много проблеми със здравето и природни катаклизми. Поради тревожното намаляване на озоновия слой през 1987 г. в Монреал международната общност подписва " Протокола от Монреал за извеждане от експлоатация до 2030 г. на материалите, унищожаващи озоновия слой."

Прочети още...

Често задавани въпроси за климатиците:

Какво означава инвертор?

"Инвертор" е технически термин, който се използва за климатици, на които компресора работи с различни обороти, а не както по-старите климатици, на които компресора просто се включва и изключва. Един инверторен климатик консумира между 30% и 70% по-малко електроенергия в сравнение с "обикновения" климатик.климатик Daikin ftxm

Мога ли да се отоплявам ефективно с климатик?

Да. Отоплението с инверторен климатик е най-енергийно ефективното решение. Климатиците пестят електроенергия и отопляват безпроблемно и в най-студените дни, но само ако е избрана подходящата мощност. За да се оразмери правилно едно помещение трябва да се вземат предвид всички негови особености, които биха затруднили работата на климатика.

Колко електроенергия консумира един климатик?

Новите климатици използват по-малко електроенергия от всеки друг уред за отопление. Например новият модел климатик на Daikin FTXM35M/RXM35M

Прочети още...

Продуктовата гама SKY AIR на DAIKIN - първокласно решение за пълен комфорт - ЧАСТ 1

 Когато става въпрос за отопление, вентилация и климатизация, ресторантите, хотелите, банките, офисите, както и почти всички търговски приложения имат специфични нужди. Sky Air на Daikin е водеща в бранша продуктова гама и е първата, търговска гама с хладилен агент R-32 на европейския пазар. Това означава, че избирайки Sky Air ще имате още по-високо енергийно ефективни тела в сравнение с продуктите с R-410А.

Прочети още...