Климатици на Промоция

Заслужава ли си  инвестицията

в рециклиран климатик (климатик втора употреба)?

„ Рециклирането“ всъщност означава измиване на вътрешното и външното тяло на климатика и евентуално отстраняване на дефектирали части при тестването на машината. Фирмите, които ги предлагат ни убеждават, че японските рециклирани климатици по нищо не отстъпват на новите и дори са по – добри: много икономични, безшумни, евтини и здрави. Така ли е в действителност?

Японските климатици са били качествени като нови, но това са машини и като такива имат ресурс, от който не е ясно колко е консумиран. Когато климатикът е използван 5 – 6 години, а понякога и повече, след което е демонтиран и е залежавал по складовете още няколко години докато се продаде, той вече не може да работи по начина по който е работил когато е бил нов.рециклиран климатик

След амортизацията започва да работи по – шумно, някои части се налага да се подменят, което в много случай се оказва проблем, защото резервни части за стари японски модели липсват.

В този смисъл с гаранцията трябва да се внимава, тъй като условията по гаранцията не са като при новата техника. Дори и да ви убеждават, колко е здрав и качествен японският рециклиран климатик, истината е че фирмите, които ги предлагат дори не знаят какви модели климатици има в контейнера изпратен им от Япония, а какво остава за това с какво качество са.

Друго важно нещо, което можем да кажем за тези климатици, е че работят на 100 волта, което означава, че в автотрансформатора теоретично има около 7% загуби при трансформацията. Дори когато не работи такъв климатик консумира електричество, тъй като трансформатора е постоянно включен в мрежата и загубата на празен ход е около 3 – 5 % от номинала (в зависимост от качеството на понижаващия трансформатор). При цена на дневна ел. енергия от 0,18 ст. това са 180 лв. на година, които трябва да дадете за удоволствието да притежавате такъв климатик, дори без да го ползвате. Ако искате да го изключвате от мрежата трябва да имате предвид, че в повечето случай трансформатора е изпълнен по схема, която не предполага щепселна връзка с мрежата, за да се спази поляритета на захранващото напрежение. Ако климатикът е със щепселна връзка, то щепсела трябва да е белязан и да се включва в точно определено положение: фаза с фаза, нула с нула. Ако по невнимание го обърнете ще изгори трансформатора, а от там и климатикът.

  В действителност печалбите на търговците на климатици втора употреба са по-големи, отколкото на официалните дистрибутори на утвърдени марки климатици. Фирмите, които продават климатици втора употреба плащат за японски рециклиран климатик от 100 до 150 лв. Така че сами може да си отговорите на въпроса , заслужава ли си инвестицията от 700 или 1000 лв. в японски рециклиран климатик.

Вентилация Vertigo Tower Sofia - направена от Флуид 62 ЕООД

 

Представяне


   ФЛУИД 62 ЕООД  предлага цялостно обслужване в областите климатизация, вентилация и отопление, индивидуална консултация, продажба, монтаж, гаранционно и извън-гаранционно обслужване. Фирмата притежава собствена производствена и складова база, в която произвеждаме въздуховоди и вентилационни елементи. В нея се помещава и сервиз за климатична техника.

    Екипът ни от специалисти притежава богат опит в проектирането и монтажа на разнообразни вентилационни и климатични инсталации. Ние подхождаме с внимание към нуждите на всеки клиент. Предлагаме безплатен оглед в удобно за Вас време за да можем да предложим оптимално решение за Вашите нужди. Целта ни е избора на най-подходящата техника за всяко конкретно помещение и местоположение.

    ФЛУИД 62 ЕООД е една от малкото фирми на пазара със сертификат за извършване на монтаж, сервиз и поддръжка на хладилни и климатични инсталации и термопомпи съдържащи над 3кг. флуорирани парникови газове, съгласно Регламент (ЕО) №842/2006г.

    Фирмата се отличава с гъвкави управленски решения, които позволяват незабавна реакция за нуждите на клиента, оптимално кратък и чист монтаж, гаранционна и извънгаранционна поддръжка на продукти. За нас доволния клиент е най-добрата реклама.

    ФЛУИД 62 ЕООД  -  е оторизиран сервиз и притежава подписани договори с  „Техномаркет България” ЕАД за профилактика и поддръжка на всички магазини Техномаркет и @Home в България.