Полезна информация

Министерство на околната среда и водите

Регионална инспекция по околната среда и водите - София

Във връзка с внесена в Регионалната инспекция по околната среда и водите - София преписка на основание чл.15, т. 1 от Наредбата за условията и реда за извършване на екологична оценка на планове и програми (Наредба за ЕО, ДВ, бр. 57/2004 г., изм. и доп.) приложено Ви предоставям Решение № СО - 24 - ЕО/2021 г. 

Прочети още...

Видове газови котли: едноконтурни и двуконтурни

Все повече домакинства се насочват към отоплението на газ, тъй-като това е изключително икономично и същевременно високоефективно. Котлите на газ, които се предлагат на пазара са модерни, лесни за употреба, компактни и икономични. 

Видове газови котли: Газовите котли са два типа - едноконтурни и двуконтурни.

Прочети още...

Ще ми излезе ли скъпо евтиния климатик?

След като сме избрали какъв модел климатик желаем да закупим, обикновено започваме да търсим къде можем да го намерим на най-добрата цена. За да си направим сметка точно колко пари ще ни излезе избраният модел  трябва да обърнем внимание на няколко неща, освен обявената цена. Имайте  предвид, че ниската цена на определен модел климатик винаги е за сметка на нещо друго. Ето няколко съвета за какво да внимаваме когато купуваме климатик, който привидно е на супер ниска цена:

  1. Посочената цена включва ли ДДС.
  2. Обявената цена дали включва монтаж или сами трябва да изчислите колко ще е цената с монтажа (много от сайтовете, които предлагат климатици само ги продават и изобщо не предлагат монтаж, това означава, че ако закупите климатик от такъв електронен магазин може да се окаже, че няма да получите гаранция за уреда.) 
  3. Друго много важно нещо, на което трябва да обърнете внимание е цените на допълнителните дейности над стандартния монтаж (антивибрационни тампони, допълнителен тръбен път, PVC канал, цена за качване на уреда по стълбите до вашия етаж ако нямате асансьор и въобще всичко допълнително, което  би могло да има при вашия монтаж.

    Прочети още...

Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност"         

  

Фирма  „Флуид 62” ЕООД изпълнява проект с наименование: Разширяване на производствения капацитет на „Флуид 62“ ЕООД по  Договор за БФП № BG16RFOP002-2.040 -0405-C01/ 07.12.2020 г., финансиран по процедура BG16RFOP002-2.040 „Подобряване на производствения капацитет в МСП“ на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014 – 2020 г., съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет на Република България..

Прочети още...

   Защо се купува въздухопречиствател?

 Замърсеният въздух на София е основен проблем от пренаселването на столицата. Все по-натовареният трафик, отоплението с твърди и течни горива, както и замърсените пътни настилки водят до повишени нива на фини прахови частици и азотни окиси. Дори в най-чистите райони на София, като Бистрица, Симеоново и Драгалевци, през зимата мръсният въздух в пъти  превишава нормата, поради отоплението на повечето домакинства на твърди и течни горива.

въздухопречиствател Daikin MC70LVM

  Според данни на Европейската агенция по околната среда, София е с най-замърсеният въздух от всички европейски столици. През 2016 г. New York times публикува статия озаглавена „Задръжте си дъха, докато сте в България“. Проблемът е изключително опасен алармира Световната здравна организация, която предупреждава, че фините прахови частици водят до редица тежки заболявания. Особено застрашени са хората с белодробни заболявания и децата. Препоръката на здравните органи е да прекарваме колкото се може повече време на планина.

Прочети още...

Защо вашия климатик за отопление може да не работи правилно?

 Случвало ли ви се е за закупите климатик с добри параметри и когато навън е най-студено, той да спре да работи? Как това е възможно след като в характеристиките му пише, че може да отоплява до - 15° градуса, а когато температурите достигнат 0° - той просто отказва да работи?

Разбира се, това са само част от въпросите, които вълнуват собствениците на климатици, както у нас, така и в чужбина. От друга страна информацията, която избрахме да ви представим по темата - защо вашия климатик за отопление може да не работи правилно - със сигурност ще бъде от полза и на много потенциални купувачи на климатици за в бъдеще.

правилно оразмеряване на помещение за климатик

Прочети още...

   Какво представлява климатик оптимизиран за отопление?

Климатиците оптимизирани за отопление, които отопляват при - 25°C/- 30°C външна температура са направени да работят при по-ниски температури от "обикновените" климатици . Тези климатици са с по-голям топлообменник на външното тяло, като вътрешните тела са идентични с тези, които отопляват до - 15°C. Например моделите DELUXE и  ZUBADAN DELUXE на MITSUBISHI ELECTRIC се различават единствено по това, че външното тяло на ZUBADAN DELUXE, който е оптимизиран за отопление е с по-мощен компресор, вътрешните тела и при двата модела са идентични. Климатиците оптимизирани за отопление са проектирани за региони с много студен климат, затова преди да закупите такъв климатик помислете имате ли наистина нужда от него.

климатик Mitsubishi electric

Прочети още...

Отопление с климатици

Климатиците за отопление са най-често срещания начин за поддържане на желаната температура в жилището. Като фирма, която се занимава с всякакъв вид обслужване в областта на климатизацията, вентилацията и отоплението - ние от ФЛУИД 62 ЕООД се стараем да бъдем максимално полезни за клиентите си, когато са решили да закупят климатик за отопление.
Въпреки, че този вид покупки са често срещани през последните години - ние вярваме, че все още има неща, които не знаете, а са важни за направата на най-добрата покупка на климатици за отопление. От друга страна, макар по всяко време да можете да се допитате до нас за съвет, както и да разгледате предложенията ни на климатици в сайта - добре е да сте предварително запознати с основните фактори, които влияят не само на избора на климатик, но и на неговия начин на работа.

На първо място поставяме това, че не трябва да мислите само от финансова гледна точка при избора на климатици за отопление, а също и от практична. Именно с направата на практична покупка бихте могли да си спестите редица неприятни последици. А те могат да бъдат няколко на брой.

Прочети още...

КАКВО ОЗНАЧАВА HOME COMFORT EXPERT

Когато купувате климатична техника с марка Daikin търсете логото на Home Comfort Expert. Daikin гарантира, че избирайки техните специално подбрани експерти ще получите:

1.      Най-добрата консултация за продуктите и техните характеристики

2.      Професионален монтаж и поддръжка на продуктите, съгласно изискванията на Daikin

3.      Най-доброто гаранционно и извънгаранционно обслужване

4.      Най-добрите оферти и цени, които други представители на Daikin  не могат да предложат.

 

Прочети още...

Почистване на климатик със спрей

Като фирма, която предлага на клиентите си цялостно обслужване в различни области, свързани с климатизацията, вентилацията и отоплението,  ние със сигурност знаем кое е най-добре за вашия климатик. Стараем се да ви предлагаме винаги най-доброто под формата на услуги и налични климатични системи, които можете да закупите от нас. Какво обаче трябва да знаете за своя климатик, след като вече е монтиран в дома ви? 

Като всеки уред и климатиците за отопление се нуждаят от редовно почистване. За целта можете да ни наемете като фирма, която да свърши това вместо вас, или да се запознаете по-подробно с предимствата на предлагания от нас спрей за почистване на климатици, с който лесно можете да почистите уреда за отопление и сами.

Прочети още...

Как бързо и лесно да почистим сами климатика?

 Много собственици на климатици предпочитат сами да почистят своя климатик, вместо да използват услугите на фирма. В настоящата статия ще разберем как точно трябва да протече тази дейност. 

    Ползватепочистване филтрите на климатиклите на климатици знаят, че въздушните филтри, които събират прахта и предпазват от замърсяване топлообменника на вътрешното тяло трябва да се почистват редовно като се измиват с хладка вода. Хубаво е филтрите да се чистят всяка седмица или поне веднъж на две седмици. Въпреки редовното измиване  на въздушните филтри с течение на времето прах и мръсотия се натрупва и върху топлообменника на климатика, като това води до лоша миризма и повишаване на консумираната електроенергия от машината.

Прочети още...